Filmklub 06_02

2011. november 20.

plakatfilmklubkesz

2011. október 2, 16, 30.

Filmklub_02_10

2011. május 11.

2011. április 17.

Plakat-7

2011. április 3.

2011. március 20.

Plakat-5

2011. március 6.

Filmklub-4

Egy régi templom épületében zenekari próba folyik. Váratlanul megérkezik egy televíziós stáb is: riportok készülnek a zenészekkel. Feszült a hangulat. A zenekar és a karmester egyre kevésbé értenek szót, a szünet után pedig végképp elszabadulnak az indulatok. Fellini bölcs és mélyen emberi példázatának igazi szépségét a "zenekar" tagjainak rendkívüli szeretettel és boszorkányos virtuozitással megrajzolt portréi jelentik.

További részletek: http://est.hu/cikk/40975/zenekari_proba

2011. február 20. 17 óra

Az Adriai-tenger partján fekvő kisvárosban él Titta, a nagyra nőtt kamasz. Miközben a harmincas évek Olaszországában egyre jobban tért hódít a fasizmus, a fiú a felnőtté válás megannyi problémájával küszködik. Az élet leginkább a kisváros utcáin zajlik, melyeken mindenki megfordul, aki él és mozog. Ott van a városka szexbombája, akiről minden férfi álmodik, az ügyvéd, az utcalány, a gigantikus mellű trafikosnő, a fagylaltos, a fasiszta pártvezér, mindenféle hóbortos emberek. Évszakok jönnek és mennek. A világhírű rendező önéletrajzi ihletésű filmje.

 

További részletek: http://www.port.hu/amarcord/pls/fi/films.film_page?i_film_id=8550 valamint http://hu.wikipedia.org/wiki/Amarcord

--------------------------------------------------------------------

2011. február 06. 17 óra

A Ken Kesey regényéből forgatott film egy elmegyógyintézetben játszódik, ahová McMurphy, a kisstílű bűnöző a börtön helyett záratja magát. Hamarosan rájön: a műintézmény lakói - akik ellentétben vele, nem tettetésből kerültek ide - semmivel sem bolondabbak nála, annál inkább bolond a világ, amely idejuttatta őket. A történet többi szereplőjének élete - kivétel nélkül remekbe szabott figurák és alakítások - mind egy-egy dráma, aminek már csak végkifejletével találkozunk. McMurphyről hamar lehull a kívülállás páncélja, és megpróbál segíteni társain, akiken látja: az orvostudomány köntösébe bújtatott érzéketlenség és álszent gyógyítás - valójában fegyelmezni, idomítani akarás - csak rontja állapotukat.

Egy kis ízelítő:

-------------------------------------------------------------------

2011. február 23. 17 óra

Tűz van, babám!

csehszlovák-olasz vígjáték, 1967; rendező: Miloš Forman

A filmről: Forman utolsó Csehszlovákiában forgatott filmjének helyszíne egy tűzoltóbál, ahol a helyi tűzoltóegylet elnökének 86. születésnapját készülnek megünnepelni. Van szépségverseny, tombola, étel-ital és ajándékok, de valahogy semmi sem úgy sikerül, ahogyan eltervezték.

Bővebb info

Oldalainkat 12 vendég és 0 tag böngészi

Keresés

Gondolatébresztő