Programok

Meghosszabitották a „Félig önfenntartó gazdaságok támogatása” fejezet pályázhatóságát

A mezőgazdasági miniszter két héttel, július 13-ig hosszabitotta meg a 141-es számot viselő fejezet pályázhatóságát. Ez jó hir a háromszéki gazdáknak, hiszen a május 15-étől pályázható fejezetre kevesen jelentkeztek eddig. A vidékfejlesztési iroda összesitése szerint mindössze 44 pályázat érkezett hozzuk, igy Kovászna megye országos összesitésben a nem éppen örvendetes utolsó előtti helyen áll a leadott pályázatok tekintetében. Az iroda szakemberei szerint a helyzet kialakulásához a PFA-tól(engedélyezett magánszemély) való idegenkedés és a pályázatirók hiánya vezetett. Az erdélyi megyékben sokkal jobb a helyzet, mint Háromszéken, eddig Hargita megyében közel 700, Kolozs megyében 550, mig Besztercén több mint 1700 pályázatot adtak le a gazdák.  A hosszabbitás által megnő a pályázatirók száma, mivel a megyei agrárkamara szakembereihez is lehet ezentúl fordulni a pályázatkészités céljából. Remélhetőleg a két hét alatt javul a helyzet, ez annál is inkább, mert előreláthatóan jövő évben a finnanszirozási alapok hiányában szünetelni fog a pályázás lehetősége.

Bővebben: Pályázati lehetőség

Támogatás fiatal vállalkozóknak

 

Az RMDSZ kis- és középvállalkozásokat támogató programjának részeként a kormány kiemelt kérdésként kezeli a fiatal vállalkozók támogatását és meghirdeti a „A fiatal vállalkozók vállalkozásainak létrehozását és fejlesztését ösztönző programot” (a csatolmányban megtalálható ennek leírása).
Ez a fiataloknak a magán gazdasági szférába való bevonását tűzi ki céljául, új mikrovállalatok megalapításának bátorítása, a fiatalok támogatáshoz való hozzáférési esélyeinek javítása és vállalkozói készségeik fejlesztése révén. A program monitorizálását, előírásainak tiszteletben tartását a kormány a Kis- és Középvállalkozások Országos Ügynökségének hatáskörébe rendelte. 

Bővebben: Támogatás fiatal vállalkozóknak

Oldalainkat 1 vendég és 0 tag böngészi

Keresés

Gondolatébresztő